Omgeving overzicht

Natuur

Te voet, met de fiets of zelfs te paard, de uitgestrekte natuurgebieden in de omgeving van het park. Er zijn er verschillende, hieronder de een aantal prachtige plekken om tot rust te komen. 

Nationaal park De Sallandse Heuvelrug

Op De Sallandse Heuvelrug kunt u heerlijke fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. Door het gebied zijn verschillende routes uitgezet die je kunt volgen. Voor de kinderen zijn er speciale routes. Bij diverse horecagelegenheden kunt u terecht voor een hapje en een drankje! Daarnaast worden er ook vaak allerlei activiteiten georganiseerd. Kortom er is genoeg te doen en beleven.

Meer informatie

Het Wierdense Veld

In het weidse natuurlandschap van het Wierdense Veld komt u helemaal tot rust. Het verrassende landschap is een prachtig decor voor een heerlijke wandeling. U kunt er een aantal volgen door het gebied. Als vogelliefhebber zit u ook goed want er zijn vele vogelsoorten te ontdekken. U kunt ook een kijkje nemen bij de Schaapskooi en met een beetje geluk komt u in de zomer de schaapskudde tegen.

Meer informatie

 

Engbertsdijksvenen

Een uniek natuurgebied waar nog zeldzaam hoogveen te vinden is. Ook hier kunt u eindeloos wandelen. Met middenin ook nog een uitkijkpunt voor prachtige vergezichten. Hier kunt u vele bijzondere planten en diersoorten ontdekken. 

Meer informatie