Park reglement de Tolplas

Algemeen reglement

 • Alle gasten en bezoekers dienen zich bij aankomst bij de receptie te melden.
 • Gedraag je netjes op recreatiepark de Tolplas.
 • Neem bij noodgevallen telefonisch contact op met +31 (0)546 697308.
 • Rijd altijd stapvoets, de maximale snelheid is 6 km per uur.
 • Het is verboden open vuur te stoken op het terrein.
 • Tussen 23:00 ’s avonds en 07:00 ’s morgens vragen wij om een nachtrust op het park. Maak geen lawaai waar andere gasten last van kunnen hebben.
 • Muziek is buiten de tijden van nachtrust toegestaan mits het niet hoorbaar is voor andere gasten.

 Barbecue

Bij vakantieverblijven met een rieten dak, de Twents Buitenverblijven (300 nummers) mag alleen elektrisch gebarbecued worden, hier mag niet op kolen/houtskool gebarbecued worden. Wees verder op het park uitermate voorzichtig met vuur. De onderstaande regels zijn leidend:

 • Het gebruik van vuurkorven (open vuur) is verboden.
 • Gebruik een veilige barbecue.
 • Let er bij gebruik van een kolenbarbecue op dat de kolen volledig zijn uitgebrand wanneer je ze in de afvalbak gooit.
 • Plaats de barbecue alleen op het terras.
 • Houd een emmer water bij de hand.
 • Gebruik geen spiritus om de barbecue aan te maken.
 • Bij langdurig aanhoudende droogte mag van de brandweer niet gebarbecued worden. Informatie over een eventueel barbecue verbod is te krijgen bij de receptie.

 Gebruik voertuigen 

In verband met de orde, veiligheid en nachtrust van al onze parkgasten zijn er een aantal regels voor het gebruik van voertuigen op ons park. Hieronder vind je een opsomming van enkele belangrijke zaken die borg staan voor een prettig verblijf.

 Er mag een auto bij de accommodatie geparkeerd worden.

 Bij de groepsaccommodaties twee auto’s per accommodatie. Wij verzoeken de parkeerkaarten die je bij het inchecken hebt ontvangen achter de vooruit te plaatsen.

 Overige auto’s dienen geplaatst te worden op de algemene parkeerplaats. Voertuigen mogen nooit aan de straatkant, in de berm of op andere plekken dan de hiervoor ingerichte parkeerplaatsen geparkeerd te worden.

 Voertuigen dienen op een dusdanige wijze gebruikt te worden dat deze minimale overlast bezorgen. De maximale snelheid op het park bedraagt voor alle voertuigen 6 kilometer per uur (stapvoets).

 Bezoekers

Kennissen en vrienden van onze gasten zijn uiteraard van harte welkom. Als ze alleen overdag komen, dan is dit natuurlijk gratis. Blijft het bezoek slapen? Meld dit dan even vooraf aan de receptie. Je betaalt in dat geval parklasten per persoon per nacht en bedlinnen per persoon voor je logees. Houd je altijd aan de maximale bezetting per vakantieverblijf, ook met logees.

 Vissen

Bij de welkomstinformatie vind je het reglement voor het vissen. Lees voordat je gaat vissen dit reglement goed door. Ons motto is “Er zijn meer dagen om te vissen dan te zwemmen, dus zwemmers gaan voor vissers”.

Huisdieren

Huisdieren zijn in een aantal verblijven op het park welkom. Houdt echter wel rekening met de volgende regels:

 • Huisdieren van bezoekers zijn niet toegestaan.
 • Honden moeten op het terrein altijd aan de lijn.
 • Je kunt de hond uitlaten bij het hondentoilet of buiten het park, op de daarvoor aangegeven plekken. Neem een poepschepje of zakje mee, zodat andere gasten geen hinder van jouw huisdier ondervinden.
 • Bij de receptie zijn hondenpoepzakjes te verkrijgen, deze kosten € 0,25 per stuk.

 Onweer

Verlaat bij onweer zo snel mogelijk de recreatievijver. Neem de kortste weg naar het dichtstbijzijnde gebouw of je eigen onderkomen.

 Vuilafvoer 

De afvalverwerking proberen wij zo milieu vriendelijk mogelijk te realiseren. Wij verzoeken je het afval gescheiden te deponeren in de daarvoor bestemde containers buiten de receptie. Er zijn aparte bakken voor glas, papier, gft en restafval. Batterijen en spaarlampen kun je afgeven bij de receptie.

Elke accommodatie heeft een vuilnisemmer die uitsluitend met plastic inzetzak gebruikt kan worden. Deze inzetzak zit in het servicepakketje welke u in de accommodatie aantreft bij aankomst. Indien de vuilniszak vol is s.v.p. goed dichtbinden en in de container (zie plattegrond) deponeren. Staan er na vertrek nog vuilniszakken in je vakantieverblijf, dan betaal je € 10,- per zak voor het opruimen hiervan.

Lampen

Indien er in jouw accommodatie een lamp stuk gaat, dan verzoeken wij je vriendelijk deze om te ruilen bij de receptie voor een nieuwe.

 Klachten/Storingen

Eventuele klachten kun je melden bij de receptie, onze medewerkers kunnen dan reageren en samen naar een passende oplossing zoeken voor het probleem.

Technische storingen graag zo snel mogelijk melden bij de receptie. Storingen zullen zo spoedig mogelijk worden verholpen. Bij dringende storingen kun je ook ’s avonds bellen, spreek dan een voicemail bericht in.

 Roken 

Het is in de accommodaties niet toegestaan om te roken.

Riolering

Wij verzoeken je om geen doekjes, luiers e.d. in het toilet door te spoelen. Dit is ter voorkoming van verstopping van ons rioolnetwerk.

 Elektrische auto’s

Elektrische auto’s mogen niet worden opgeladen bij de accommodatie. Dit mag uitsluitend bij de elektrische oplaadpalen die hiervoor zijn aangewezen.