Omgeving overzicht

Cultuur

Bent u meer een liefhebber van een cultureel of historisch uitstapje, dan is er ook voor u volop keuze in de omgeving. 

Natuurmuseum Holterberg

Dit natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa. Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij! Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

Meer informatie

Museum Buurtspoorweg

In het gebied waar de vroegere GOLS (Geldersch-Overijsselsche Lokaal-Spoorwegmaatschappij) reed ligt het Buurtspoorweg museum. Hier kunt u een volledig functionerend Nederlands lokaalspoorwegbedrijf van eind 19e en begin 20e eeuw zien een unieke collectie van tientallen historische treinen en wagons, maar ook een grote hoeveelheid oude attributen, zoals oude uniformen, lantaarns, seinpalen, steekwagens en oude koffers terugvinden. 

Meer informatie

Museum Memory

Het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal neemt je mee op de zwaarbevochten reis naar wat nu onze vrijheid heet. Hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan. Hoe wij als Nederland onze vrijheid hebben verdedigd tegen de binnenvallende vijand. Hoe de bezetter ons vijf jaar lang heeft onderdrukt en onze vrijheden heeft afgenomen. En hoe duizenden mannen uit een ver ander land het ondenkbare deden: hun leven opofferen om de vrijheid voor de Nederlanders weer mogelijk te maken. Dit allemaal los van wat wij in het heden vinden dat vrijheid is…

Meer informatie